עיריית ירושלים אישרה הקמת מתחם חדש למעונות סגל וסטודנטים באוניברסיטה העברית

מתחם חדש עבור מעונות לסגל וסטודנטים עבור האוניברסיטה, באמצעות הקמת מתחם חדש ומודרני הכולל בניה לגובה, וכוללת כ- 1000 חדרי מעונות מתוכם כ- 90 מעונות עבור סגל האוניברסיטה.

עיריית ירושלים, באמצעות הוועדה המקומית לתכנון ובניה אישרה לאחרונה את התכנית (מספר 896175), להקמת מתחם חדש למעונות לסגל וסטודנטים באוניברסיטה העברית בגבעת רם.

התוכנית ממוקמת בשטח האוניברסיטה העברית בגבעת רם, בחלק המערבי הפונה לרכבת הקלה ולכביש בגין.

החלופה הנבחרת הוגשה לאחר קיום תחרות אדריכלית שקיימה האוניברסיטה, במסגרתה זכה בתחרות משרד שוורץ בסונוסוף – אדריכלים ובוני ערים בע"מ.

התוכנית משתרעת על 60 דונם מצפון לכביש בזק, במסגרתה יוקמו 8 מבנים בגובה של עד 18 קומות, שיכללו מעונות לסטודנטים ולסגל, מבנים עבור שימושי הסעדה, מכולת, חנויות לממכר ספרים, ציוד למידה ועזרים, כיתות לימוד, חדרי הרצאות, אודיטוריום, חדרי הארחה, מועדוני סטודנטים, חדרי כושר ומכבסות. בנוסף, התכנית תכלול שטחי בנייה תת-קרקעיים, כאשר מרבית חדרי המעונות מיועדים לסטודנטים, מתוכם כ- 90 מעונות מיועדים לסגל האוניברסיטה.

הבניה החדשה המוצעת היא חלק ממספר תכניות המקודמות באזור זה, שישנו לחלוטין את דופן כביש בגין וכוללות בנוסף את תכנית קירוי בגין ואת תכנית התעסוקה של הוג'יטק.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "הקמת מעונות חדשים היא בשורה של ממש לאנשי האקדמיה ולסטודנטים. נמשיך לפעול למען קידום ופיתוח מוסדות חינוך בירושלים".

קרדיט הדמיה לתכנית – שוורץ בסונוסוף – אדריכלים ובוני ערים בע"מ.

01/09/2021