הגשת מכרזים מקוונים ללא תשלום או הגשת ערבות

עיריית ירושלים עושה היסטוריה: כחלק ממהפכת השירותים המקוונים

כאן בשבילך, גם מהבית: לראשונה בארץ, תאפשר עיריית ירושלים הגשת מכרזים מקוונים ללא תשלום, ללא צורך בהגשת ערבות ובהגעה למשרדי העירייה, זאת כחלק ממהפכת השירותים המקוונים אותה היא מקדמת.

עיריית ירושלים פרסמה לאחרונה שני מכרזים לקבלת שירותים, אשר הגשתם תתאפשר באופן מקוון ללא תשלום, ללא צורך בהגשת ערבות מכרז וללא הגעה פיזית למשרדי העירייה. מדובר בשירות חדשני וייחודי לעיריית ירושלים, המתאפשר הודות לפעילות מחלקת המכרזים בשיתוף פעולה עם אגף היועמ"ש לעירייה, אגף המחשוב ואגף תקציבים.

כחלק מהתהליך הוסרו חסמים עיקריים וניתן לצפות ולהגיש את כל המכרזים בעירייה ללא תשלום ובחלק ניכר מהמכרזים ניתן כאמור להגיש הצעות ללא ערבות מכרז.

יצוין כי בשנים האחרונות עובר תחום המכרזים העירוני מהפכה של ממש, בשאיפה להגביר את התחרות במכרזים ולהקל את הגשתם. מאמצים אלו זיכו את עיריית ירושלים במקום הראשון במדד עשיית עסקים ברשויות מקומיות בשנת 2019, בקטגוריית נגישות, שקיפות, הפצת מידע והסרת חסמים בתנאי המכרז.

ראש העיר, משה ליאון: "כחלק ממהפכת השירות לתושב, פעלנו לשדרוג מערכת הגשת המכרזים, דבר אשר לא רק ייעל את התהליך וינגיש אותו לעסקים הקטנים והבינוניים, אלא גם יגדיל את מספר ההצעות המתקבלות לכל מכרז ויהפוך אותו לתחרותי יותר. נמשיך ל פעול לשיפור השירותים הניתנים לטובת תושבי העיר ובעלי העסקים".

18/05/2021