מופע הצדעה לצוותים רפואיים, אירועי תרבות במזרח העיר ומרכזי תעסוקה לצעירים ולמבוגרים: אלו הפרויקטים החדשים של עיריית ירושלים

הוועדה למסירת עבודות של עיריית ירושלים, שהתקיימה לאחרונה, אישרה מספר פרויקטים חדשים למען הציבור הירושלמי. להלן הפרויקטים המרכזיים שאושרו. יצוין כי חלק מהפרויקטים יבוצעו בכפוף לאישור התקציב לשנת 2021 והכל תחת הנחיות משרד הבריאות.

חינוך ורווחה

• פרויקט הטמעת אפליקציות למלווים הכוללת רכישת מכשירי טלפון ניידים, עליהם תעודכן תוכנה ואפליקציה אשר תסייע בייעול מערך הסעות התלמידים בעיר. סכום שאושר – כ-520 אלף שקלים.
  • תקצוב מרכזי עוצמה, המטפלים באנשים החיים בעוני באמצעות פרקטיקה של עבודה סוציאלית מודעת עוני. צירי העבודה הינם תעסוקה, מיצוי זכויות, כלכלת משפחה ושילוב בקהילה. סכום שאושר – כ-350 אלף שקלים.
  • חידוש התקשרות עם מרכז תעצומות, העוסק בטיפול נפשי התפתחותי במגזר החרדי כחלק מהליך למניעת נשירה ותמיכה רווחתית נפשית. סכום שאושר – 275 אלף שקלים.
  • פרויקט האכלת חתולי רחוב - בעקבות הטמנת פחי אשפה, קמה דרישה ציבורית לסייע בהאכלת חתולי רחוב. השירות הינו עבור רכישת שקי מזון וחלוקתם ברחבי העיר בתיאום עם מאכילים מעמותת "חתולי י-ם" באופן יום יומי. סכום שאושר: כ-200 אלף שקלים.
  • תוכנית הורות ומשפחה במינהלים הקהילתיים - התכניות עוסקות בחיזוק המסוגלות ההורית, שיקום הסמכות ההורית, קידום שיח פורה בין הורים וילדים והכנה אפקטיבית של הילדים לאתגרי מערכת החינוך. סכום שאושר – 195 אלף שקלים.
  • תכנית תזונה נכונה לשנת 2021, במסגרתה ניתנות הדרכות פרטניות וקבוצתיות להורים בתחנות טיפות חלב בנושאים שונים. סכום שאושר: 185 אלף שקלים.

בינוי ותשתיות

• קבלת שירותי ניהול, ליווי, פיקוח ובקרה לבינוי מוסדות החינוך עבור מטה הבינוי. סכום שאושר: כ-1.2 מיליון שקלים.
  • קבלת שירותי ייעוץ, תכנון ופיקוח בנושאי חשמל ותאורה ברחבי העיר. סכום שאושר: כ-400 אלף שקלים.
  • ביצוע עבודות מיפוי ותכנון בנושא התחדשות עירונית בשכונת גוננים ח-ט באמצעות הרשות לפיתוח ירושלים. סכום שאושר: כ-210 אלף שקלים. בנוסף, אושר סכום של כ-275 אלף שקלים עבור בדיקת היתכנות והכנת תב"ע עבור ממ"ד גוננים.
  • ביצוע הליך תכנון תכנית מתאר נקודתית למתחם ורבורג בשכונת קריית יובל בירושלים, לתוספת זכויות ושימושים. סכום שאושר: כ-145 אלף שקלים.

חברה, תרבות, ספורט ופנאי

• מופע הוקרה לצוותים הרפואיים של העיר ירושלים בבריכת הסולטן. סכום שאושר: כ-670 אלף שקלים.
  • תקצוב פעילויות חברה ואירועי שיא במינהלים הקהילתיים במזרח העיר, במסגרת תוכנית החומש לקבוצות צעדים וארגון נוער בכלל המינהלים הקהילתיים שבמזרח העיר. סכום שאושר: 410 אלף שקלים
  • הפעלת מרכז פיתוח קריירה לצעירים המקיים תוכניות וסדנאות לקידום קריירה ושילוב תעסוקתי, כנסים ואירועים המיועדים לצעירים ולאנשי מקצוע העובדים עם צעירים. סכום שאושר: 300 אלף שקלים.
  • אירוע שבוע הספר העברי – האירוע יתקיים בין התאריכים 9-19/6/021 במתחם הרכבת, באמצעות חברת אריאל. סכום שאושר: 234 אלף שקלים.
  • סדרת מופעים עם תזמורת חיבה – במסגרת הסדרה יתקיימו 3 אירועים בתיאטרון ירושלים. סכום שאושר: כ-205 אלף שקלים.
  • המשך הפעלת מרכז תעסוקה לאזרחים ותיקים המיועד לבני 58 ומעלה תושבי ירושלים. התוכנית כוללת פעולות לקידום תעסוקה, סדנאות מסוגלות תעסוקתית. סכום שאושר: כ-134 אלף שקלים.
  • מיזם אזרחות פעילה - התוכנית תתקיים במהלך החודשים יוני-יולי 2021 בשכונות העיר בהן מתקיימות בחירות למינהלים הקהילתיים. מטרת התוכנית היא לקדם את תהליך המעורבות והאחריות בקרב התושבים והנוער, על רקע הבחירות. סכום שאושר: 120 אלף שקלים.
  • הופעה של הזמר איציק קלה בהיכל התרבות העירוני בפסגת זאב, אשר תתקיים על פי התכנון בחודש יולי. המופע מול קהל ובהתאם ועפ"י הנחיות התו הירוק. סכום שאושר: כ-57 אלף שקלים.
24/05/2021